Sammenlign boliglån og få et tilbud her

Inden du skriver under på købsaftalen og bliver den lykkelige ejer af din drømmebolig, bør du sikre dig det bedste og billigste boliglån.

Når du køber hus, ejerlejlighed eller sommerhus bliver det typisk finansieret sådan:

  • 5 % er din egen udbetaling
  • 15 % er et boliglån hos en bank
  • 80 % er et realkreditlån

Her på siden handler det om prisen på at låne de 15 % i bankerne, nemlig boliglånet.

Der er altid penge at spare på at låne penge af den rigtige. Og forskellen fra billig til dyr, betyder alverden for din og familiens privatøkonomi. Det er afgørende for, om du er glad og har økonomisk sindsro, når du slår villaens græsplæne eller høvler gulvplanker i din nye ejerlejlighed.

Hvis man tager et lån på 300.000 kr. som eksempel, kan der alene på rentespænd være mellem 100.000 kr. og en halv million kroners forskel fra bank til bank, så derfor er det meget vigtigt at indhente lånetilbud til køb af bolig.

Renten er ikke det eneste parameter til at sammenligne låneprisen. Det er vigtigt at sætte sig godt ind i de udregninger, der ligger til grund for selve prisen på lånet, og det kan du blive klogere på længere nede på siden.

Få de 4 vigtige råd til billigt boliglån
  1. Indhent tilbud fra forskellige banker. Skift bank, hvis det er nødvendigt.
  2. Kig på renten. Der kan være utrolig stor forskel og dermed penge at spare.
  3. Kig på ÅOP. Etableringsomkostningerne kan være dyre, og derfor er de årlige omkostninger ved boliglånet ekstremt vigtige at holde øje med.
  4. Sammenlign altid tilbud om boliglån. Det kan du let og hurtigt gøre nederst på siden.
Få tilbud på lån til din næste bolig >>

Sammenlign dit boliglån ved hjælp af en låneberegner

Længere nede på siden kan du hurtigt sammenligne lånetilbud. Det er utrolig let. Du indtaster blot boligens pris, størrelsen på din udbetaling og løbetid på lånet. Derefter har du hurtigt en række tilbud, som du i ro og mag kan blive klogere på.

Det er vores råd nummer 4, og det er en god investering i din livskvalitet at sikre dig det billigste lån.

Sådan finder du det billigste lån til bolig

Kig efter ÅOP (årlige omkostninger i procent). ÅOP viser dig boliglånets samlede pris målt i procent per år. Du kan kun bruge ÅOP til at sammenligne priser på boliglån, hvis lånene er af samme type og har den samme løbetid.

Den pris, som låneberegneren viser, er kun en vejledende beregning. Så du kan ikke være helt sikker på at få den viste pris, før du har fået konkrete tilbud fra bankerne. En låneberegner tager nemlig ikke højde for din økonomi, og din finansielle formåen har stor betydning for den pris, du får tilbudt. Men derfor er det langt fra ligegyldigt at bruge låneberegneren. Den giver dig nemlig overblik og nogle gode kort på hånden, når du skal forhandle dig til en bedre rente eller lavere etableringsomkostninger. Accepter aldrig det første det bedste lånetilbud uden først at spørge andre udbydere.

Sådan sammenligner du lån til boligen

Når du tager et boliglån, skal du kigge på:

  • etableringsomkostninger
  • rentesats
  • ÅOP
  • løbetid
Løbetid

Lad os begynde med det sidste. Løbetiden er den tid, du bruger til at betale lånet tilbage. Hvis du betaler det tilbage over en periode på 30 år, er de månedlige afdrag ikke så store, som hvis du kun vil bruge 20 år til at give banken sine penge retur.

Jo højere et beløb, du ønsker at låne, jo længere er løbetiden ofte. Som udgangspunkt koster det mere at låne, end hvis der bliver stillet sikkerhed for hele beløbet eller dele af det ved boligkøb. Hvis familie eller andre stiller sikkerhed, kan lånets størrelse ofte forhøjes, fordi banken har mindre risiko for at miste sine penge.

Etableringsomkostninger

Jo kortere løbetid, jo vigtigere er det, at etableringsomkostningerne er billige. Hvis du betaler lånet ud før tid, risikerer du nemlig at rentebesparelsen bliver ædt op af etableringsomkostninger, hvis de er for høje.

Etableringsomkostningerne er bankens udgifter til at etablere et lån til dig, dvs. den tid, en bankrådgiver bruger på at indhente og analysere dine økonomiske forhold og tegne de dokumenter, der skal bruges til fx pantebrev og andre lånedokumenter.

Mange tror fejlagtigt, at disse omkostninger er ens hos alle banker, men det er tværtimod en god ide at sammenligne priser og gebyrer. Vær opmærksom på, at lånet også skal tinglyses. Det koster også en del, og den udgift skal du også regne med. Tinglysning er en offentlig registrering af, hvem der har rettigheden til boligen. Man laver et skøde, som bliver tinglyst, og så undgår man, at boligen bliver solgt til flere købere.

Rentesats

Som sagt er rentespændet meget forskelligt fra bank til bank, og det er en let måde at se, om et lån er billigt. Men det kan være misvisende, hvis du kun kigger på renten, for de førnævnte omkostninger til etablering af lånet kan gøre lånet dyrere, selv om renten er lav.

Renter på boliglånet er forskellige fra bank til bank. Rentesatserne afhænger af:

  • Hvor meget du skal låne
  • Hvor hurtigt du betaler lånet tilbage
  • Om renten skal være fast eller variabel
  • Om du er helkunde hos banken.

Banklånet er ofte med variabel rente, og den er typisk højere end på realkreditlånet. Det er, fordi bankerne har større risiko end realkreditinstitutterne, som står forrest i køen ved en eventuel tvangsauktion, hvis man ikke kan betale sin termin.

Få tilbud på lån til din næste bolig >>

ÅOP (årlige omkostninger i procent)

Her bliver omkostningerne samlet omregnet til procent per år, og det giver et meget bedre billede af, hvor attraktivt et boliglån er.

Ligesom med billån og forbrugslån findes der andre låntyper på markedet. Fx boligkredit og prioritetslån. Din mulighed for at vælge dem afhænger dog af flere ting, som fx hvordan din økonomiske situation ser ud, og om der er friværdi i din bolig.

Herunder kan du indtaste dine låneoplysninger og se, hvad det koster at låne til boligkøb. Få svar på, om du kan købe drømmeboligen billigere, og kontakt gerne flere låneudbydere for at finde det helt rigtige tilbud, der matcher dine behov.

Sammenlign boliglån
Boligens pris: *
kr.
Hjælpetekstikon
Din udbetaling: *
kr.
Hjælpetekstikon
Tilbagebetal lånet over: *
år
Hjælpetekstikon

Skift bank i forbindelse med boliglån

Det er ikke svært at skifte bank, heller ikke selvom det ligger i den modsatte ende af landet. Det svære er at finde det bedste tilbud der passer netop dig og din familie. Derfor er det en god investering at bruge lånesammenligneren, så du kan finde den bank der har det bedste lån til dig. Og når der sammenlignes boliglån kan brugen af en låneberegner også være yderst værdifuld.

Få dit boliglån uden om banken

Vidste du, at der er mulighed for at låne penge til din bolig uden om banken? Hvis banken har sagt nej, fordi du fx er førstegangskøber eller selvstændig. Få et gratis og uforpligtende tilbud hos UdenomBanken.
(Du får svar inden for 24 timer).

Betaler du for meget for dit realkreditlån?

MyBanker guider dig i realkreditjunglen. Se om du betaler for meget >>

Forbrugslån?

Se Forbrugslån her >>