Lån penge - Det vigtigste, du skal vide

Her på siden kan du lære de vigtigste ting om at låne penge. Læs om fordele og ulemper og om at bruge sin sunde fornuft. Og nå ja, så kan du finde det billigste lån ved hjælp af vores sammenligningsliste.

Kig dig godt for, når du skal låne penge. Uanset om du skal finansiere familiens hus, din bil, en rejse, konfirmationsgaver eller den nye, lækre sofa, så er der mange penge at spare ved at vælge det bedste lån.

Få et overblik over låneudbydere og sammenlign omkostningerne i listen herunder.

Langt de fleste mennesker får brug for at låne penge på et tidspunkt i deres liv, og vi ved alle, at et lån skal betales tilbage. Der er masser af grunde til at tænke sig godt om, inden du stifter gæld, og det kan du læse mere om nederst på siden.

Fordele ved at låne penge

Men vidste du, at der også er fordele ved at låne penge? Ud over den åbenlyse fordel, der ligger i at stå med pengene i hånden til at realisere dine drømme, er der rent faktisk også økonomiske fordele. Det giver dig et skattefradrag at skylde penge i banken eller hos en anden udbyder, så hvis du bruger fornuften og undlader at sætte dig for hårdt i det, kan der i nogle tilfælde være en økonomisk gevinst på den lange bane i at skylde penge.

Der er selvfølgelig forskel på billig og dyr gæld. Den billigste gæld er et realkreditlån, og dyr gæld kan være et forbrugslån og kviklån, hvor du ender med et højt samlet tilbagebetalt beløb.

En ansøgning, flere lånetilbud!

Mybanker har udviklet en service, hvor du med med een enkelt ansøging får tilbud fra flere låneudbydere og kan vælge det lån dig passer dig bedst. Du finder Mybankers service for flere lånetilbud her.

Ansøg om lån her

Find det billigste lån i listen herunder.

Få hurtigt svar fra forskellige låneudbydere, når du finder nogle, der passer til dine behov. Hos de fleste skal du registrere dig med MitID, så de kan verificere din identitet.

LåneudbyderMaks. lånebeløbKrav til digAnsøg
BankNorwegian logo
- Lån penge til dét du ønsker
Lån op til
400.000 kr.
- Oprettelsesgebyr 0 kr.
Alder: minimum 23 år.
Ikke registreret i fx RKI.
Bo i Danmark + Fast arbejde.
ANSØG HER
KreditNU logo
- Lån penge online, når det passer dig
Lån op til
25.000 kr.
- få pengene indenfor få timer!
Alder: minimum 23 år.
Ikke registreret i fx RKI.
Have en dansk bankkonto.
ANSØG HER
Facit Bank logo
- Lån uden sikkerhed
Lån op til
300.000 kr.
Alder: minimum 21 år.
Ikke registreret i fx RKI.
ANSØG HER
Ferratum logo
- lån nemt, hurtigt og sikkert
Lån op til
50.000 kr.
- få pengene samme dag!
Alder: minimum 21 år.
Ikke registreret i fx RKI.
Skal kreditvurderes.
ANSØG HER
L'EASY Kontantlån logo
Dit lån - dine muligheder.
Lån op til
150.000 kr.
Alder: minimum 21 år.
Ikke registreret i RKI.
Kan dokumentere din indtægt.
ANSØG HER
D:E:R logo
– Din vej til mere frihed.
Lån op til
100.000 kr.
Alder: minimum 21 år.
Ikke registreret i fx RKI.
Kan dokumentere din indtægt.
ANSØG HER
PayMark Finans logo
- Hvad kan vi gøre for dig?
Lån op til
150.000 kr.
Alder: minimum 21 år.
Ikke registreret i fx RKI.
Skal kreditvurderes.
ANSØG HER
L'EASY Minilån logo
- Lån 50.000 til det, du drømmer om...!
Lån op til
100.000 kr.
Alder: minimum 21 år.
Ikke registreret i fx RKI.
Kan dokumentere din indtægt.
ANSØG HER
Denne side indeholder en liste over en lang række virksomheder der låner penge ud, med låneberegner kan du tjekke omkostningerne ved at låne hos dem. Den er opdelt efter lånetype.

Hvordan kan man låne penge?

Der findes mange forskellige lånetyper ligefra rentefrit lån, forbrugslån, lån til bolig, billån, andelsboliglån osv.

Du kan låne penge mange steder, og du kan altid tage slips og jakke/pæn spadseredragt på og gå i banken og ansøge eller du kan sende en låneansøgning online og få svar i løbet af få minutter.

Online lån er tit forbundet med mange fordele. Du får svar med det samme, ofte samme dag, og udbyderen er ofte hurtigere end banken til at lave en vurdering af din kreditværdighed.

Der er fordele og ulemper ved begge, men det kan være svært at blive godkendt i en bank, og de vil ofte spørge til formålet med lånet. Har du brug for et hurtigt lånebeløb, kan det være en god løsning at ansøge online.

Hvem kan få et lån?

De fleste banker og online låneudbydere stiller en række krav til dig:

  • Du skal oftest være fyldt 21 år
  • Du skal have bopæl i Danmark
  • Du må ikke være registreret i RKI
  • Du skal have et dansk CPR-nummer
  • Og ofte bør du have en fast indtægt
Tænk dig om, inden du optager lån

Har du brug for et lån, bør du tænke dig godt om. Det er ikke unormalt at ende i en situation, hvor du ikke kan betale lånet tilbage.

Derfor er det langt fra ligegyldigt, hvilket tilbud du vælger, og husk, at der ofte er 14 dages fortrydelsesret. Kreditaftaleloven giver dig som udgangspunkt mulighed for at fortryde et lån eller en kredit i 14 kalenderdage.

Læs altid låneaftalen og lånedokumenterne igennem grundigt, og du skal holde godt øje med de samlede omkostninger og med hvilket samlet tilbagebetalt beløb, du ender med.

Hvad koster det at låne penge?

Den pris, du skal betale for et lån, afhænger af flere faktorer.

Her er et udpluk:

  • den månedlige ydelse
  • lånets løbetid (hvor mange måneder, du låner pengene i)
  • den til enhver tid gældende rente (der er forskel på fast eller variabel rente)
  • Stiftelses- og etableringsomkostninger

Den bedste måde at sammenligne prisen på, er at kigge på det såkaldte tal for ÅOP (samlede omkostninger i procent).

ÅOP er en slags kilopris på et lån. Det er dine samlede udgifter til lånet om året i procent. Gebyrer, renter og andre udgifter er regnet med. Hvis ÅOP er 10 %, skal du betale 10 % af det lånte beløb i årlig omkostning.

Typisk er der højere ÅOP på de korte lån, fordi etableringsonkostningerne fylder meget.

Du skal kunne komme ud af lånet igen

Sørg allerhelst for, at du kan indfri lånet til enhver tid. Så kan du altid komme ud af det igen, hvis din økonomiske situation gør det muligt. Det er faktisk en realistisk mulighed for de fleste, og så skal lånet være sammensat, så du nemt kan betale det ud, uden at de samlede kreditomkostninger bliver for høje.

Hos nogle udbydere og lånetyper skal du kunne stille sikkerhed for at blive godkendt. Det kan være, at du i forvejen har en formue, eller at familiemedlemmer stiller sikkerhed med kontantbeløb eller pant i fast ejendom.

Har du råd til lånet?

Tjek altid om du har råd til at låne penge. Det gør du lettest ved at lave et budget. Dit budget er et overblik over indtægter og udgifter, og det skal være realistisk og tage højde for ufordsete udgifter. Hvad hvis bilen går i stykker eller guderne forbyde, du mister dit job. Har du så stadig råd til at betale afdrag?

Hvis betalingen af den månedlige ydelse bliver en uoverstigelig byrde, risikerer du at komme i en økonomisk svær situation. Det undgår du, hvis du bruger vores låneberegner til at få et overblik, og hvis du ser dig rigtig godt om, inden du tager din beslutning.

Lån penge, pengesæk


Saml dine lån og spar penge!

Med et samlelån kan du samle alle dine lån i ét lån og det kan give dig en stor månedlig besparelse. Få et tilbud på at samle dine lån >>

Få dit boliglån uden om banken

Vidste du, at der er mulighed for at låne penge til din bolig uden om banken? Hvis banken har sagt nej, fordi du fx er førstegangskøber eller selvstændig. Få et gratis og uforpligtende tilbud hos UdenomBanken.
(Du får svar inden for 24 timer).

Betaler du for meget for dit realkreditlån?

MyBanker guider dig i realkreditjunglen. Se om du betaler for meget >>

Forbrugslån?

Se Forbrugslån her >>