Sammenlign billån

Når du skal optage et billån, er det en god idé at undersøge markedet, inden du skriver under på lånedokumentet. Sammenlign lånetilbud og se, om du kan spare penge. Det kan du gøre via formularen nederst på siden.

Et bilkøb er ofte en rigtig stor udskrivning for din privatøkonomi. Inden du forelsker dig for alvor i en bestemt måde at finansiere din nye Passat eller Punto, er det en rigtig god ide at kigge på forskellige lånetilbud. Det kan være svært at finde det billigste, og derfor kan det være en hjælp at vide lidt om, hvordan lånet til bilen er skruet sammen, og hvordan pris og omkostninger bliver beregnet.

Sammenlign billån her >>

Sådan bliver prisen på lånet beregnet

Du kan finansiere køb af bil på flere måder, både gennem banken, hos bilforhandleren eller gennem et finansieringsselskab.

Prisen bliver beregnet ud fra størrelsen på dit lånebeløb og på din egen udbetaling samt løbetiden på lånet.

Tag aldrig den pris, du får fra bilforhandleren, din bank eller finansieringsselskabet for givet uden at undersøge lånemarkedet (her kan en låneberegner være yderst brugbar). Vær opmærksom på etableringsomkostninger og gebyrer. Især ved lån uden udbetaling skal du være opmærksom på evt. skjulte omkostninger. Banken, forhandleren eller finansieringsselskabet er en forretning, som skal tjene penge på at have dig som kunde.

Begynd med overblik over din privatøkonomi

Derfor kan det betale sig at sammenligne, så du finder det bedste og billigste lån og ikke ender med et, du ikke har råd til. Er prisen for høj, ender du med et alt for højt samlet tilbagebetalt beløb, når du er færdig med at betale af på lånet.

Det er altid en god ide at begynde med et overblik over din økonomi. Hvis du kan lægge et budget over dine samlede udgifter om måneden og dine indtægter, ved du selv, hvor attraktiv du er som kunde.

Det giver et godt udgangspunkt, når du skal forhandle dig til et billigere lån.

Nederst på siden kan du let og uforpligtende lave en uvildig sammenligning.

Billån kan være med og uden udbetaling

At låne til ny bil kan foregå både med og uden udbetaling. Det er ikke altid let at udregne de samlede omkostninger og vælge, hvilken løsning der bedst kan betale sig.

Men nogle gange giver det sig selv, om du bliver nødt til at lægge udbetalingen eller ej. Det er nemlig tit lettest at få et lån uden udbetaling, hvis du kigger på en fabriksny bil.

Hvis bilen derimod har et højt antal kørte kilometer, kræver en del banker, at du lægger en udbetaling. Her kan du fx låne til 80 % af lånebeløbet. En udbetaling på fx 20 % giver banken sikkerhed for, at du har penge til at betale dine afdrag. Og når der er mindre risiko for låneudbyderen, er det nemmere at få en lav rente.

Renten varierer med bilens alder, bilmærke og størrelse på udbetalingen, og lånets løbetid afhænger af, hvor lang tid du forestiller dig at beholde bilen. Løbetiden bør derfor være kortere, hvis du kører mange kilometer om året, men det vigtigste er, at du afvikler gælden inden den forventede værdiforringelse på bilen. Du kan både få billån med fast og variabel rente.

To brugbare tips til at forhandle låneomkostninger

I stedet for at lægge pengene til udbetalingen ved køb af bilen, kan du forsøge at forhandle renten ned. Et tilbud på billån er ikke beregnet alene ud fra værdien af bilen, men også din kreditværdighed som kunde har en betydning. Har du fast arbejde er det immervæk lettere at låne penge. Det samme gælder, hvis du har overskud i budgettet, fast ejendom osv.

Husk endelig også at forhandle om de etableringsomkostninger, du skal betale for at stifte lånet ved en bilforhandler. Banken betaler forhandleren for at formidle lånet. og det beløb giver ham en buffer, som kan bruges til forhandling.

Grønne billån til elbiler

Nogle banker og låneudbydere har attraktive tilbud til plugin hybrid og elbiler. Der kommer større og større interesse for mere klimavenlige og miljørigtige biler, og salget af dem forventes at stige. Der kommer flere nye bilmodeller, og fra politisk side er der fokus på at sænke udledningen af CO2.

Disse såkaldt grønne billån gives både til nye og brugte el- og hybridbiler, og her kan udbetalingen være ned til 10 % og somme tider lavere.

Ofte er det en betingelse for at få et lån, at du tegner kaskoforsikring på bilen. Det skal du tage med i den samlede beregning af prisen på lånet.

ÅOP (årlige omkostninger i procent) er en god rettesnor for sammenligning af forskellige lån.

Herunder kan du finde det lån, der passer dig bedst. Indtast dine lånebehov, så får du en sammenligning af billån via det uvildige site MyBanker.

Beregn billån her

Find det billån der passer dig bedst. Indtast dine lånebehov, så får du en sammenligning af billån via det uvildige site MyBanker.

Sammenlign billån her >>

Få dit boliglån uden om banken

Vidste du, at der er mulighed for at låne penge til din bolig uden om banken? Hvis banken har sagt nej, fordi du fx er førstegangskøber eller selvstændig. Få et gratis og uforpligtende tilbud hos UdenomBanken.
(Du får svar inden for 24 timer).

Betaler du for meget for dit realkreditlån?

MyBanker guider dig i realkreditjunglen. Se om du betaler for meget >>

Forbrugslån?

Se Forbrugslån her >>