Låneberegner Legatet til studerende fra Fyn

Til dig, der er studerende med rødder på Fyn.

Dig, der mangler penge til studietur, semester i udlandet eller er økonomisk trængt.

Søg om Låneberegner Legatet allerede i dag!

Modtageren vil få en økonomisk støtte på 1.500 kr. Vores legat bliver uddelt hvert år i maj måned.

OBS OBS OBS:
Uddelingen af legetat er midlertidigt sat på pause:
Der kan derfor IKKE ansøges.

Hvem er berettiget til Låneberegner Legatet?

For at blive godkendt, skal du:

  • Være aktiv studerende
  • Have en tæt relation til Fyn, dvs. du skal være født på Fyn, opvokset på Fyn eller kan dokumentere en tilknytning til Fyn
Hvilke krav og betingelser er der?

Du skal være aktivt studerende og i gang med en uddannelse enten i Danmark eller på et internationalt anerkendt universitet eller læreanstalt i Europa, USA, Australien, New Zealand eller et andet land.

Det er målrettet til studerende med tilknytning til Fyn. Dvs. at du er født på Fyn, opvokset på Fyn gennem størstedelen af din barndom eller på anden vis kan dokumentere din stærke tilknytning.

Hvem kan blive godkendt til Låneberegner Legatet?

Hvis du er studerende fra Fyn, kan du komme i betragtning til Låneberegner Legatet. Vores legat bliver uddelt til en studerende på en ungdomsuddannelse eller på en kort, mellemlang eller lang videregående uddannelse. Vi stiller ikke krav om, at du studerer på en bestemt uddannelse eller uddannelsesretning. Du kan både være i gang med en håndværkeruddannelse, landbrugsuddannelse, et akademisk studium, gymnasium, HF eller handelsskole, en højere handelsuddannelse eller et kreativt, kunstnerisk fag.

Vi stiller heller ikke krav om, at du studerer på Fyn, på Syddansk Universitet eller lignende. Låneberegner Legatet kan søges af studerende på ungdomsuddannelser samt korte, mellemlange og lange videregående uddannelser, så længe den studerende har fynske rødder.

Påvirke din fremtid positivt

Låneberegner Legatet har en meget bred målgruppe. At komme i betragtning til legatet, kræver blot, at du drømmer om et en studierejse, et semester i udlandet eller noget helt andet, som vil påvirke din uddannelse og dit fremtidige CV positivt.

Vi investerer i fremtidens råstof

Hos Laaneberegner.dk investerer vi i det vigtigste, vi har: De unge, som er råstoffet i fremtidens erhvervsliv.

Vi vil gerne hjælpe dig, som har brug for økonomisk støtte til at føre en drøm eller en passion ud i livet. Eller dig som af forskellige årsager er meget økonomisk trængt og har brug for en ekstra håndsrækning.

Måske har du brug for penge til din studietur, dit udlandsophold eller en praktik i udlandet. Måske drømmer du om at tage et semester i udlandet og blive udvekslingsstuderende på et College i USA.

Det kan også være, at du vil dygtiggøre dig via studierelevant, frivilligt arbejde. Eller du har måske et projekt, du gerne vil arbejde på i samarbejde med en organisation eller NGO.

Der er vide rammer for indholdet af dine drømme, når du søger om vores legater. For at blive godkendt handler det om, at du kan argumentere for værdien for dig og for dit arbejdsliv som færdiguddannet.

På den måde ønsker vi at give en håndsrækning og et stipendium til mennesker med fynske rødder.

Hvad er formålet med Låneberegner Legatet?

Formålet med vores legat til uddannelse er at yde:

  • en økonomisk håndsrækning til en studerende fra Fyn
  • støtte til at fremme højnelsen af uddannelsesniveauet i regionen
  • støtte til værdiskabende forløb og projekter til gavn for fynske studerende og den fynske region
  • støtte til at udvikle ny viden til gavn for fynsk erhverv
Sådan søger du

Guide til legatsøgning hos Laaneberegner.dk:

Uddelingen af legetat er midlertidigt sat på pause:
Der kan derfor IKKE ansøges.

Tidligere modtagere af legatet

2020: Caroline R. E., International Virksomhedskommunikation på Syddansk Universitet, Odense

2021: Frederik J. K., Finansiering og Regnskab, Copenhagen Business School, Odense

2022: Amalie A. R., Medicin, Aarhus Universitet, Aarhus


Hvad er et legat?

Et legat er en sum penge, som nogen har hensat til et bestemt formål. Det bliver uddelt som en gave til personer, der lever op til forskellige krav. Disse krav er ofte skrevet ind i en såkaldt fundats.

Mange legater bliver administreret af en fond, en forening eller en virksomhed. De modtager ansøgninger og sikrer, at modtageren lever op til de krav og betingelser, der er beskrevet i fundatsen.

Der findes legater til værdigt trængende, men tit er der en bestemt hensigt, og mange gange er den oprettet af personer, der lægger navn til fonden.

Et eksempel er fx ”H. Chr. Petersen og hustru Johanne Marie Caroline Petersens legat”, som går sammen med det fynske erhvervsliv om at støtte unge studerendes praktikophold i udlandet. Odense Kommune administrerer flere legater, der yder støtte til personer fra Fyn.

Guide til legatsøgning på Fyn

Der findes et utal af forskellige legater og fonde, der yder støtte til unge mennesker under uddannelse. Låneberegner Legatet er et eksempel, der henvender sig til studerende fra en bestemt geografisk region i landet, nemlig Fyn og herunder Odense.

Når du går i gang med legatsøgning, kommer du ikke uden om Legatbogen, som er Danmarks største fondsdatabase. Her kan du søge information og finde ud af, hvordan og hvornår du søger. Der findes en hel underafdeling ved navn Legatbogen for studerende, hvor du kan søge på utallige kriterier.

Nogle legater er utroligt specifikke, fx yngre gartnere under 30 år eller personer med tilknytning guldsmedebranchen. Derfor er det en god ide at være kreativ, når du søger. Du kan også søge via Google eller kontakte kommunen eller erhvervsforeningen, hvor du bor og få gode råd og hjælp til at finde rundt i legatjunglen.

Skal jeg betale skat af mine legater?

Som hovedregel skal du betale skat af legater, men uddeling af studielegater er under visse betingelser skattefrie, især hvis de går til studierejser, til rejseudgifter i forbindelse med ophold i udlandet og til betaling ved uddannelsesinstitutioner. Læs mere om beskatning på Skats hjemmeside, eller kontakt Skat. Det er ofte en god ide at sætte sig grundigt ind i de regler, der er på området.

Saml dine lån og spar penge!

Med et samlelån kan du samle alle dine lån i ét lån og det kan give dig en stor månedlig besparelse. Få et tilbud på at samle dine lån >>

Få dit boliglån uden om banken

Vidste du, at der er mulighed for at låne penge til din bolig uden om banken? Hvis banken har sagt nej, fordi du fx er førstegangskøber eller selvstændig. Få et gratis og uforpligtende tilbud hos UdenomBanken.
(Du får svar inden for 24 timer).