Hvad er ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent)


Renten er ikke det enste interessante, når man skal låne penge. De samlede årlige omkostninger fortæller hvor dyrt det reelt er at låne penge.

Ifølge kreditaftaleloven og prismærkningsloven skal ÅOP oplyses sammen med de øvrige låneudgifter. ÅOP er forkortelsen for årlige omkostninger i procent - og giver mulighed for at sammenligne lån. Et lån kan umiddelbart se billigt ud, fordi renten er forholdsvis lav - men løbende gebyrer og diverse afgifter og stiftelsesgebyrer på lånet, gør at ÅOP bliver høj.I prismærkningsloven er angivet regler for hvordan kreditoplysninger skal vises, både i reklamer og ved køb på kredit. Når der udlånes kontanter, er der en tilhørende skiltningsbekendtgørelser med regler regler for skiltnig ved kontantlån. I kreditaftaleloven fremgår det hvad der skal oplyses når der laves aftaler om kredit og lån.

Når man beregner ÅOP, skal alle de udgifter der er ved oprettelsen og i lånets løbetid inddrages.

Ved lån af mindre beløb er det specielt vigtigt at være opmærksom på hvor store de faktiske udgifter er. For eksempel vægter et stiftelsesgebyr tungt, i et korttidslån af et lille beløb. Hvorimod det i et lån over lang tid betyder knap så meget.Når en butik reklamere med rentefrit lån, kan der istedet være høje stiftelsesomkostninger og dette giver en høj ÅOP.

Beregn dit lån her


Få dit boliglån uden om banken

Vidste du at der er mulighed for at låne penge til din bolig uden om banken? Hvis banken har sagt nej fordi du fx er førstegangskøber eller selvstændig. Få et gratis og uforpligtende tilbud hos UdenomBanken.
(du får svar inden for 24 timer)

Din mening tæller!

Betaler du for meget for dit realkreditlån?

MyBanker guider dig i realkreditjunglen. Se her hvilket realkreditinstitut der er billigst >>

Forbrugslån?

Se Forbrugslån her >>

Låne penge - Rentesatser - Om Laaneberegner.dk - Sitemap - Laaneberegner.dk - Copyright 2007-2019