Sammenlign andelsboliglån

Du bør altid sammenligne prisen på dit andelsboliglån og indhente tilbud fra flere forskellige banker. Der er stor forskel på, hvad det koster fra bank til bank, og der kan være mange penge at spare, som du kan bruge på sjovere måder end at betale afdrag.

Det gælder både ved køb af andelsbolig, og når du bor i en allerede.

Det kan være svært og overskueligt at få kontaktet de rigtige banker. Hvem er eksperter i andelsbolig, og hvem har de laveste renter? Klik herunder og indtast dine oplysninger, så får du tilsendt et personligt tilbud.

Få lånetilbud til andelsbolig >>

Hvis du gør det allerede i dag, kan du hurtigt finde ud af, hvad din drømmelejlighed vil koste dig, eller om der er penge at spare på at skifte til et billigere andelsboliglån.

Find det billigste andelsboliglån

Når du køber andelslejlighed, er det vigtigt at få tilbud på dit kommende lån. Der er ofte stor forskel på, hvordan bankerne vurderer dig og din kreditværdighed, selv om du giver hver bank de helt samme oplysninger om din økonomiske situation.

Bankerne spørger til din økonomi, når de skal give dig et lånetilbud. De spørger til fx:

  • Bolig
  • Indkomst
  • Gæld
  • Rådighedsbeløb

Og selv om du giver hver bank de helt samme tal, kan der sagtens være mange tusinde kroners forskel på, hvad du skal betale i månedlige afdrag. Derfor er det en god ide at få tilbud fra flere forskellige banker, når du skal finde det billigste boliglån.

Køb en billigere bolig

Andelsboliger er perfekte for førstegangskøbere og for jer, der vil nedgradere til en billigere bolig. En andelsbolig kan ofte være billigere end en ejerlejlighed, og du slipper for at betale ejendomsskatter.

I København, Aarhus og mange af landets store byer er andelslejligheder enormt attraktive pga. deres beliggenhed og udseende. Og lige nu er der rigtig godt gang i salget af den populære boligform.

Undgå dyre andelsboliglån

Det er vigtigt, at blive kunde i den rigtige bank, når du skal låne til en andelsbolig, for der er meget på spil. Det handler om din privatøkonomi, og hvor meget du har at leve for om måneden.

Der er penge at spare ved et billigere boliglån, og der er absolut ingen grund til at sidde for hårdt i det, når du kan få hjælp til at indhente lånetilbud.

Undgå, at lånet bliver for dyrt, og spar dig og din familie for økonomiske bekymringer og større omkostninger end nødvendigt. Der er absolut ingen grund til at betale for meget for at låne til boligen.

Er du gift med din bankrådgiver?

For nogle er det en overvindelse at shoppe bank, der næsten kan få en til at føle sig illoyal. Banken hjælper mig jo med at købe min drømmebolig og med at stifte familie, og jeg kender jo min bankrådgiver igennem flere år. Hvad nu hvis den nye ikke er lige så kompetent, tænker mange måske.

Her kan det være en fordel at tænke på den måde, at det er ens kone eller mand, man er gift med og ikke ens bankrådgiver. Vi siger det med et smil på læben, men du sender jo ikke en blomst fra Interflora, når du fejrer årsdag med banken.

Banken er en forretning, og du er en kunde for dem. En kunde, de rigtig gerne vil have en god relation til, men også en kunde, de har mulighed for at tjene på.

Når du tænker på banken som en forretning, der skal tjene penge på dig, er det lettere at se fornuften i at skifte bank. Du kan kun bruge din indtægt en gang. Enten til låneafdrag eller til mere tid og flere oplevelser sammen med familien.

Sammenlign andelsboliglån

Hvis du vil beholde mest muligt af din hårdt optjente indtægt, gør du altid klogt i at sammenligne andelsboliglån. Står du og skal købe en af de mange attraktive andelsboliger på markedet, bør du sammenligne de lån, bankerne tilbyder.

Det er naturligvis helt gratis at sammenligne prisen med andre tilbud, og det kan være en bekostelig affære at optage et dyrt lån uden først at undersøge markedet.

Sammen med dit eventuelle billån er dit boliglån den dyreste post på budgettet, så det er en kæmpe fordel at vælge rigtigt. Betaler du for meget for din bolig, kan du spare mindre op til pension, rejse mindre og bruge mindre tid på venner og familie.

Hvad er en andelsbolig egentlig?

Flere ting har indflydelse på, hvilke ydelser du betaler. Det kan være ret indviklet at udregne prisen på en andelslejlighed, og dermed på dit lån. I modsætning til en ejerbolig kan du ikke optage et realkreditlån, fordi banken ikke på samme måde kan tage sikkerhed i en andelsbolig.

En andel er nemlig, som navnet giver udtryk for, kun en del af en ejendom. Du køber en andel af en boligforening, hvor du hæfter for foreningens formue og gæld sammen med de andre andelshavere.

Undersøg altid andelsboligforeningens økonomi

Derfor skal du altid undersøge økonomi, lån og regnskaber, inden du sætter din underskrift på et andelsbevis. Det er en god idé at læse referatet fra foreningens generalforsamling for at undersøge, om der fx er vedtaget at bygge nyt tag eller skifte alle vinduer. Større udgifter kan nemlig påvirke størrelsen på din boligydelse.

Skal der måske bygges altaner? Eller er der afdragsfrie lån, som snart skal afdrages? Din bank kan ofte hjælpe dig med at skabe overblik, og nogle banker kender landets andelsboligforeninger i forvejen, særligt i København og andre større byer.

Det er op til dig at tage beslutningen. Søg rådgivning, inden du skriver under, og stol ikke blindt på lånet hos en bank uden at sammenligne tilbud.

Få lånetilbud til andelsbolig >>

Andelsboliger med variabel eller fast rente

Det er mest almindeligt at have et andelsboliglån med variabel rente, men der findes også lån med fast rente. Om renten på dit lån skal være fast eller variabel, kommer an på en vurdering, og valget har indflydelse på, hvad du skal betale hver måned i kroner og øre.

Når det kommer til selve andelsboligforeningens lån i selve ejendommen, kan det være en stor fordel at vælge en forening med sund økonomi og fastforrentede lån, hvor din månedlige ydelse ikke stiger men ligger nogenlunde fast og først bliver reguleret, når der bliver taget en fælles beslutning om det på generalforsamlingen.

Hvordan bliver prisen på andelsboliglån beregnet?

Bankerne beregner et andelsboliglån på flere forskellige måder. Nogle tilbyder dig fx at låne 100 procent af købssummen, men det bliver mere almindeligt, at du skal lægge en udbetaling på nogle procent af prisen samt størrelsen på foreningens bagvedliggende lån. Andre steder bliver lånet måske delt op i 80 % med en lavere rente og 20 %, hvor renten er højere. Der er også forskel på, om lånet løber over 30 år eller har kortere eller længere løbetid.

Det betyder naturligvis meget, om renten er lav. Og det kan blive rigtig dyrt, hvis du ikke undersøger, hvordan dit lån bliver beregnet. Flere forhold spiller ind på den endelig pris. Vær opmærksom på, om du har råd til at sidde i boligen, især hvis renten stiger eller lejligheden falder i værdi på et senere tidspunkt. Et råd er at overveje, om du vil kunne sidde der, hvis du eventuelt skulle gå hen og miste dit arbejde og kommer på dagpenge i en periode.

Kontakt gerne flere banker, og læs de ting, der står med småt. Fx kan du sammenligne ÅOP (årlige omkostninger i procent) på de forskellige lån. Det er vigtigt at sætte sig ind i de forhold, der bestemmer prisen på lånet. Mange foretrækker at være privat omkring økonomi, men det kan sagtens være en fordel at spørge venner, familie og arbejdskolleger, hvad de betaler for at låne penge, og hvad renten er. Men den letteste måde er at bruge en låneberegner.

Beregn andelsboliglån her

Find det billigste andelsboliglån, der passer bedst til dine behov. Indtast dine lånebehov, så får du en sammenligning af andelsboliglån via det uvildige site MyBanker.

Sammenlign andelsboliglån
Andelsboligens pris: *
kr.
Hjælpetekstikon
Ønsket lånebeløb: *
kr.
Hjælpetekstikon
Tilbagebetal lånet over: *
år
Hjælpetekstikon


Få dit boliglån uden om banken

Vidste du, at der er mulighed for at låne penge til din bolig uden om banken? Hvis banken har sagt nej, fordi du fx er førstegangskøber eller selvstændig. Få et gratis og uforpligtende tilbud hos UdenomBanken.
(Du får svar inden for 24 timer).

Betaler du for meget for dit realkreditlån?

MyBanker guider dig i realkreditjunglen. Se om du betaler for meget >>

Forbrugslån?

Se Forbrugslån her >>